Zelf verkopen

Waarom is plaatsing op Funda zo belangrijk?

Funda is verreweg de grootste en belangrijkste woningwebsite. Als je jouw woning wilt verkopen is vindbaarheid op Funda dus essentieel. Het plaatsen van een woning op Funda, zowel een uitgebreide ‘prominente’ vermelding als een beknopte vermelding met 1 foto is alleen toegestaan aan gevestigde makelaars met een zeker aantal woningen in portefeuille. Voor de verkoper die alles zelf wil en kan doen is het dus moeilijk om de te verkopen woning op Funda te krijgen. Om dit probleem op te lossen bieden wij de mogelijkheid om voor een zeer scherp tarief jouw woning op Funda vermeld te krijgen. De plaatsingskosten van Funda houden we zo laag mogelijk.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je meldt jouw woning bij ons aan via het aanmeldformulier. Na jouw betaling (veilig via Ideal, Paypal of per bankoverschrijving) ontvang je van ons een bevestiging. Vervolgens krijg je instructies voor het aanleveren van de gegevens die wij van jou nodig hebben. Het gaat om zaken als:

  • Foto’s
  • Verkooptekst
  • Type woning
  • Aantal kamers
  • Eigendomsbewijs
  • Oppervlakte (wij rekenen op correcte opgave volgens de NEN2580 meetinstructies)
  • Wel of geen tuin, schuur, garage
  • enz.

Je levert dit aan middels een formulier.

Hoe ziet de vermelding op Funda eruit?

Vindbaarheid staat voorop. Jouw huis moet in de zoekresultaten naar voren komen, daar gaat het om.

*1. Bij het pakket van 197,- euro komt de woning met 1 foto, je verkooptekst en alle kenmerken zoals prijs, aantal kamers, ligging, enz. op Funda. Mijn Huis Makelaardij staat op Funda vermeld als contactpersoon. Wij brengen de mogelijke koper zo snel mogelijk met je in contact, waarna je zelf een bezichtiging kunt afspreken.

voorbeeld huis op Funda
Zo komt je huis op Funda bij pakket Koopwoning Extra

**2. Het pakket van 367,- euro biedt een uitgebreidere vermelding, waarbij alle foto’s te zien zijn (max. 50). Je kunt ook je plattegronden, 360 graden foto’s en video gratis toevoegen. Vraag gerust om een voorbeeld van hoe jouw woning op Funda kan komen te staan.

***. Pakket Huurwoning (277,-) is speciaal voor het plaatsen van een huurwoning. Alle foto’s (max. 50) zijn zichtbaar.

Bij alle pakketten komt de woning ook op Huislijn, Pararius en diverse andere woningwebsites.

Koopcontract en notaris

De koopovereenkomst (of ‘koopcontract’) kun je naar keuze zelf opmaken of door ons laten verzorgen. Hiervoor rekenen wij een vergoeding. De meeste mensen kunnen prima zelf de koopovereenkomst verzorgen, bijvoorbeeld aan de hand van een modelcontract, dat je alleen nog hoeft in te vullen. Hierbij hoort ook een uitvoerige toelichting voor de consument. Natuurlijk moet je je wel goed verdiepen in jouw rechten en plichten en liefst een stappenplan volgen. Vervolgens kun je naar de notaris. De notariskosten zijn normaliter voor rekening van de koper.

Hoe kun je je woning aanmelden voor Funda?

Aanmelden van jouw woning voor Funda (incl. Huislijn en Jaap) gaat eenvoudig door middel van een kort aanmeldformulier. Na invulling betaal je veilig via Ideal of bankoverschrijving een eenmalig bedrag en vervolgens krijg je van ons instructies voor het aanleveren van de foto’s, tekst en verdere informatie.

Je kunt jouw huis aanmelden met de knop hieronder. De rest wijst zichzelf. Als je tussendoor nog vragen hebt, kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. Wij staan jou graag te woord.