Tijdens de Corona-crisis zelf je huis verkopen

In tijden van Corona je huis verkopen, kan dat nog wel?

Ja, dat kan zeker. Maar je wilt zo min mogelijk contactmomenten, om besmetting met COVID-19 te voorkomen. Kies daarom voor een internetmakelaar en regel alles online. Want door je huis middels een internetmakelaar online te koop te zetten vermijd je bezoek van een makelaar. Zo werk je zoveel mogelijk contactloos.

Zorg dat je zelf de gegevens van de woning, zoals het woonoppervlak,  op een rijtje hebt. Want je vult zelf alles in op een digitaal formulier.

Je doet zelf de bezichtigingen maar dat doe je veilig en Corona-proof. Je weet precies wat er in je huis gebeurt tijdens de bezichtiging. Als dit door een makelaar wordt gedaan weet je niet waar de kijkers zijn geweest en waar ze met hun handen aan gezeten hebben.

Pas wel op met zogenaamde Corona-clausules. De Vereniging Eigen Huis schreef hier een goed artikel over: ga naar artikel over Corona/clausules

Tips voor bezichtigingen in tijden van Corona

  1. Laat maximaal 1 kijker met evt. partner tegelijk in de woning.
  2. Blijf zelf op afstand en geef aan dat je de enige aanwezige bent in huis, zodat de kijkers niet onverwacht anderen tegen zullen komen
  3. Zet op verschillende plekken desinfecterende hand gel klaar voor gebruik. Daarmee geef je een veilig en hygiënisch gevoel
  4. Leg een A-4’tje met per kamer informatie over de woning en eventueel de biedprocedure klaar bij de ingang. Daarmee kunnen de kijkers zichzelf door het huis leiden, terwijl je zelf op veilige afstand volgt.

Na de bezichtiging

Vraag altijd om een reactie van de kijkers, ook als ze geen interesse meer hebben. Je leert er veel van.

Is er wel interesse en willen de kijkers een bod uitbrengen? Gefeliciteerd!

Het onderhandelen verloopt per e-mail evenals het opstellen van de koopovereenkomst. Dus ook dan geen risico op besmetting.

Zelfs de ondertekening kan digitaal. Mocht het op het moment van overdracht nog noodzakelijk zijn, dan heeft ook de notaris slimme methodes om zo contactloos mogelijk te werk te gaan.