Laat je huurder vooraf screenen

De huurmarkt voor duurdere appartementen en woningen vlakt wat af en dus ben je extra blij als je een goede huurder hebt gevonden.

Wees echter alert op kandidaten met verkeerde intenties!

Dit hebben wij de laatste tijd helaas meegemaakt, met name bij de iets duurdere woningen en appartementen (zelfs een klein tweekamer-appartement was niet veilig).

Hoe gaan de criminelen te werk?

Er wordt gewerkt met betrouwbaar uitziende ‘acteurs’ die zich voordoen als stelletje en die beschikken over valse papieren.

Vervolgens komt er een (super professionele) wietplantage in de woning. Het kan maanden duren voordat jij, de buren of de politie erachter komt.

Enorme schade, die niet door de verzekering gedekt wordt, is het gevolg. Als klap op de vuurpijl: De verhuurder kan strafrechtelijk worden vervolgd!

Met een screening vooraf kun je het risico op een criminele huurder zoveel mogelijk vermijden. Bovendien sta je bewijstechnisch sterk, mocht er toch iets mis gaan; je hebt er alles aan gedaan om deze situatie te voorkomen.

Ook heel vervelend is het als je te maken blijkt te hebben met iemand die niet kan of wil betalen. Ook daarvoor is de huurderscheck een uitstekend preventief middel.

Kortom, mocht je twijfels hebben bij een kandidaat: Om risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten kun je via ons een screening van de kandidaat huurder laten doen.

Neem geen onnodig risico en laat je huurder screenen

Wat houdt de screening in?

  • ID-check
  • Kredietcheck Focum
  • Kredietcheck EDR
  • Integriteitsverklaring
  • Bewijs van inkomen
  • Verhuurdersverklaring
  • Werkgeversverklaring

Daarnaast zou je ook nog een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen vragen aan de huurder. Dit kan bij de huidige woongemeente van de huurder.