10 Tips Woningverkoop

10 tips woningverkoop

Met deze 10 tips woningverkoop kom je erachter hoe je zelf je huis kunt verkopen zonder een makelaar in te schakelen. Met deze 10 tips kun je meteen beginnen met het promoten van je huis.

De plaatsing van de woning op Funda met één van de verkooppakketten is stap 1. Maar het is van belang om het huis zonder een makelaarskantoor ook op andere manieren op een effectieve manier onder de aandacht te brengen. Zo kun je het huis snel verkopen. Daarom deze 10 tips voor de woningverkoop.

Huis verkopen zonder een makelaar verkooptip nr 1: Maak goede foto’s

Eén van de belangrijkste van deze 10 verkooptips, want mensen zijn visueel ingesteld. Zorg dus voor goede foto’s. Dat betekent dat het huis als geheel en alle ruimtes afzonderlijk er duidelijk opstaan. De koper wil een beeld krijgen van de omvang en ligging van elke ruimte. Detail- en sfeerfoto’s kunnen leuk zijn als ze echt iets toevoegen, maar beperk het aantal hiervan. Natuurlijk is iedere ruimte netjes opgeruimd en ontdaan van persoonlijke spullen, foto’s, etc. De kijker moet zich kunnen voorstellen hoe hij/zij de ruimte met eigen meubels zou kunnen inrichten.

Huis verkopen zonder een makelaar tip nr 2: Zorg voor correcte meetgegevens

Hoe meet je het woonoppervlak op de correcte wijze? Er zijn twee mogelijkheden:

  • Je kunt je woning professioneel laten inmeten (dat kan via ons)
  • Je neemt een bestaand taxatierapport of bouwkundig rapport
  • Je gaat zelf aan de slag met de NEN2580 meetinstructie. Bepaalde ruimtes mogen nl. niet als woonruimte meetellen en als je dat verkeerd opgeeft kun je in de problemen komen. De instructies vind je hier: MEETINSTRUCTIE

Huis verkopen zonder makelaar verkooptip nr 3: Zo krijg je gratis hulp om je huis te verkopen

Vlak het belang van gratis reclame niet uit! Zelfs in deze digitale tijd is mond tot mond reclame nog altijd een sterk middel om in te zetten. Door bekendheid in je eigen kring krijgt je huis snel meer online bezichtigingen. Vraag dus om je heen aan vrienden, kennissen en collega’s of ze overal  bekend willen maken dat je je huis verkoopt. Via internet kan dat heel hard gaan en het kost je niets. Zorg voor een link naar je vermelding op Funda, zodat je vrienden deze alleen maar hoeven te delen. Maak het ze zo gemakkelijk mogelijk. Ze zullen je graag willen helpen.

Tips huis verkopen zonder een makelaar tip nr 4: Kom zelf in actie

Wil je een huis verkopen zonder een makelaar dan moet je zelf actie ondernemen. Achterover zitten is niet genoeg: ga zelf aan de slag met de promotie van je huis. Maak flyers, hang briefjes op in de supermarkt, plaats een advertentie in de schoolkrant….

Tips woningverkoop zonder een makelaar tip nr 5: Zet Facebook in om je huis snel te verkopen zonder makelaar

Social media, zoals Facebook zijn krachtige promotiemiddelen. Een advertentiecampagne op Facebooek is niet duur en je kunt precies de gewenste doelgroep instellen. Denk, behalve aan Facebook, ook aan Twitter, Pinterest, Youtube.

Tips huis verkopen zonder een makelaar verkooptip nr 6: Een up to date Energielabel

Een energielabel is verplicht om een huis te kunnen verkopen en een definitief label in de klasse A of B verhoogt de kans op verkoop.

Tips huis verkopen zonder een makelaar tip nr 7: Meedoen met Open Huizen Dag

Uit onderzoek blijkt dat van de huizen die meedoen met de Open Huizen Dag, drie maanden later 27% van de huizen zijn verkocht. Bij woningen die niet meedoen met de Open Huizen Dag is dit ongeveer 15%. Meedoen met de Open Huizen Dag kan dus een hele goede (tijds)investering zijn om het huis sneller te verkopen. Deze tip voor woningverkoop is dus het overwegen waard. Maar wist je dat je ook zelf een Open Huis datum kunt kiezen en op Funda vermelden? Dat doen wij gratis voor je.

Tips huis verkopen zonder een makelaar tip nr 8: Huis verkopen met een video

Een video van de woning is een enorm pluspunt. Het hoeft niet professioneel te zijn maar zorg wel voor rustige beelden, Die krijg je door tijdens het lopen door het huis af en toe op een plek een paar seconden stil te blijven staan. Een video in mp4 formaat plaatsen wij gratis bij de je advertentie op Funda (pakket Koophuis Extra).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Tips huis verkopen zonder een makelaar tip nr 9: De eerste indruk!

Van alle tips voor de woningverkoop misschien wel de belangrijkste: Psychologen hebben aangetoond dat de eerste indruk beïnvloedt hoe je over de rest van wat je ziet en hoort oordeelt. Met andere woorden: Als je eerste indruk goed is, ben je geneigd om de rest door een roze bril te zien en positiever te beoordelen. Daarom is het super belangrijk dat:

  • je tuin op orde is (liefst ook die van de buren),
  • de buitengevel geschilderd is,
  • er geen rommel voor het raam staat,
  • de ruiten schoon zijn, enz.
Immers, kopers lopen vaak eerst een rondje door de buurt als ze weten dat je huis te koop staat.

Verkooptips,  huis verkopen zonder een makelaar tip nr 10: Benadruk de bijzonderheden van je huis

Als kijkers ervoor openstaan (alleen dan!) vertel je tijdens de bezichtiging waarom je het huis ooit gekocht hebt, wat je zelf zo in het huis aantrok, welke verbeteringen je hebt aangebracht, enz. Ook kun je vertellen wat voor buren je hebt en wat er in de omgeving te doen is en welke winkels, restaurants en dergelijke de moeite waard zijn. Dit draagt allemaal bij aan de aantrekkelijkheid van het huis. Daarmee is het één van de belangrijkste tips voor de woningverkoop.

Ook voor de koper zijn er tips. Het is belangrijk dat beide partijen een goed gevoel overhouden aan de transactie. Onduidelijkheid en misverstanden kunnen leiden tot juridische problemen achteraf. TIPS VOOR DE BEZICHTIGING

tips woningverkoop