10 Tips Woningverkoop

Deze 10 verkooptips helpen je zelf je huis te verkopen zonder een makelaar in te schakelen. Met deze 10 tips kun je meteen beginnen met het promoten van je huis.

De plaatsing van de woning op Funda met één van de verkooppakketten is stap 1. Maar het is van belang om het huis zonder een makelaar ook op andere manieren effectief onder de aandacht te brengen. Zo kun je het huis snel verkopen. Daarom geven wij je deze 10 tips voor de woningverkoop.

Nr 1: Maak goede foto’s

Eén van de belangrijkste van deze 10 verkooptips, want mensen zijn visueel ingesteld. Daarom zorg dus voor goede foto’s. Dat betekent dat het huis als geheel en alle ruimtes afzonderlijk er duidelijk opstaan. De koper wil een beeld krijgen van de omvang en ligging van elke ruimte. Detail- en sfeerfoto’s kunnen leuk zijn als ze echt iets toevoegen, maar beperk het aantal hiervan. Natuurlijk is iedere ruimte netjes opgeruimd en ontdaan van persoonlijke spullen, foto’s, etc. De kijker moet zich kunnen voorstellen hoe hij/zij de ruimte met eigen meubels zou kunnen inrichten.

Nr 2: Zorg voor correcte meetgegevens

Hoe meet je het woonoppervlak op de correcte wijze? Er zijn twee mogelijkheden:

  • Je kunt je woning professioneel laten inmeten (dat kan ook door ons)
  • Je neemt een bestaand taxatierapport of bouwkundig rapport
  • Je gaat zelf aan de slag met de NEN2580 meetinstructie. Bepaalde ruimtes mogen nl. niet als woonruimte meetellen en als je dat verkeerd opgeeft kun je in de problemen komen. De instructies vind je hier: MEETINSTRUCTIE.

Nr 3: Zo krijg je gratis hulp om je huis te verkopen

Vlak het belang van gratis reclame niet uit! Zelfs in deze digitale tijd is mond tot mond reclame nog altijd een sterk middel om in te zetten. Door bekendheid in je eigen kring krijgt je huis snel meer online bezichtigingen. Vraag dus om je heen aan vrienden, kennissen en collega’s of ze overal  bekend willen maken dat je je huis verkoopt. Via internet kan dat heel hard gaan en het kost je niets.

Zorg voor een link naar je vermelding op Funda, zodat je vrienden deze alleen maar hoeven te delen. Maak het ze zo gemakkelijk mogelijk. Ze zullen je graag willen helpen.

Nr 4: Kom zelf in actie

Wil je een huis verkopen zonder een makelaar dan moet je zelf actie ondernemen. Achterover zitten is niet genoeg: ga zelf aan de slag met de promotie van je huis. Maak flyers, hang briefjes op in de supermarkt, plaats een advertentie in de schoolkrant….

Nr 5: Zet Facebook en Instagram in om je huis snel te verkopen zonder makelaar

Social media, zoals Facebook en Instagram zijn krachtige promotiemiddelen. Een advertentiecampagne op Facebooek is niet duur en je kunt precies de gewenste doelgroep instellen.
Denk, behalve aan Facebook en Instagram, ook aan Twitter, Pinterest, Youtube.

energielabel 

Nr 6: Een up to date Energielabel

Een energielabel is verplicht om een huis te kunnen verkopen en een definitief label in de klasse A of B verhoogt de kans op verkoop.

Nr 7: Meedoen met Open Huizen Dag

Uit onderzoek blijkt dat van de huizen die meedoen met de Open Huizen Dag, drie maanden later 27% van de huizen zijn verkocht. Bij woningen die niet meedoen met de Open Huizen Dag is dit ongeveer 15%.

Meedoen met de Open Huizen Dag kan dus een hele goede (tijds)investering zijn om het huis sneller te verkopen. Deze tip voor woningverkoop is dus het overwegen waard.

Maar wist je dat je ook zelf een Open Huis datum kunt kiezen en op Funda vermelden? Dat doen wij gratis voor je.

Nr 8: Huis verkopen met een video

Een video van de woning is een enorm pluspunt. Het hoeft niet professioneel te zijn maar zorg wel voor rustige beelden, Die krijg je door tijdens het lopen door het huis af en toe op een plek een paar seconden stil te blijven staan. Een video in mp4 formaat plaatsen wij gratis bij de je advertentie op Funda (pakket Koophuis Extra)

Nr 9: De eerste indruk!

Van alle tips voor de woningverkoop misschien wel de belangrijkste: Psychologen hebben aangetoond dat de eerste indruk beïnvloedt hoe je over de rest van wat je ziet en hoort oordeelt. Met andere woorden: Als je eerste indruk goed is, ben je geneigd om de rest door een roze bril te zien en positiever te beoordelen. Daarom is het super belangrijk dat:

  • je tuin op orde is (liefst ook die van de buren),
  • de buitengevel geschilderd is,
  • er geen rommel voor het raam staat,
  • de ruiten schoon zijn, enz.

Immers, kopers lopen vaak eerst een rondje door de buurt als ze weten dat je huis te koop staat.

Nr 10: Benadruk de bijzonderheden van je huis

Als kijkers ervoor openstaan (alleen dan!) vertel je tijdens de bezichtiging waarom je het huis ooit gekocht hebt, wat je zelf zo in het huis aantrok, welke verbeteringen je hebt aangebracht, enz. Ook kun je vertellen wat voor buren je hebt en wat er in de omgeving te doen is en welke winkels, restaurants en dergelijke de moeite waard zijn. Dit draagt allemaal bij aan de aantrekkelijkheid van het huis. Daarmee is het één van de belangrijkste tips voor de woningverkoop.

 

 

 

 

 

 

tips zelf je huis verkopen
klik hier voor pakketten